Privacy policy

Dit overzicht van ons privacybeleid biedt informatie over de manier waarop persoonsgegevens, verzameld tijdens je bezoek aan Literatuurforum.nl, worden gebruikt en opgeslagen. Wij respecteren de privacy van al onze bezoekers, en behandelen de door jou aan ons verstrekte gegevens dan ook met de grootste zorgvuldigheid. Zo proberen wij de benodigde persoonsgegevens tot een minimum te beperken, en zullen wij die gegevens nooit aan derden verstrekken.

Laatst gewijzigd: 4 juli, 2011.

Persoonsgegevens

Van elke bezoeker aan deze website, wordt automatisch het IP-adres opgeslagen. Dit is een uniek nummer waarmee je computer of thuisnetwerk zichtbaar is voor andere computers op internet. Wij zijn niet in staat om persoonsgegevens te achterhalen op basis van een bepaald IP-adres. Je bezoeken zijn dan ook anoniem. Wel kunnen wij aan de hand van het IP-adres iemand de toegang tot de website ontzeggen, bijvoorbeeld in geval van misbruik of het herhaaldelijk overtreden van de huisregels.

Naast het IP-adres, worden nog enkele anonieme gegevens verzameld over je bezoeken, zoals o.a. de versie van je internetbrowser en besturingssysteem, de pagina's die je op deze website bezocht hebt, en hoe je hier terecht bent gekomen. Deze gegevens zijn volledig anoniem en worden alleen gebruikt om inzicht te verkrijgen in het gebruik van de website, zodat wij bijvoorbeeld eventuele knelpunten in de gebruikservaring kunnen opsporen en verbeteren. Deze anonieme gegevens worden veilig in interne logbestanden opgeslagen, en verzameld door Google Analytics, een "hulpprogramma voor webanalyse waarmee website-eigenaren inzicht kunnen krijgen in de manier waarop bezoekers omgaan met hun website".

Om ervoor te zorgen dat geregistreerde bezoekers ingelogd kunnen blijven, maken wij gebruik van cookies. Dit zijn kleine informatiebestanden die op je computer worden opgeslagen, en bij een volgend bezoek weer ingelezen kunnen worden. Dit heeft bijvoorbeeld als gevolg, dat je bij een volgend bezoek gemakkelijk kunt zien waar sinds je laatste bezoek nieuwe berichten zijn geplaatst, of welke privéberichten je wel of niet hebt geopend. Je cookies kun je op elk moment inzien en verwijderen via de instellingen van je internetbrowser.

^ Terug naar boven

Registratie

Wie een gebruikersnaam wil registreren, is verplicht een geldig e-mailadres en een (veilig) wachtwoord op te geven. Deze twee gegevens worden door ons zorgvuldig opgeslagen, en zullen nooit aan derden worden verstrekt. Je e-mailadres wordt vervolgens alleen gebruikt om je gebruikersnaam te activeren en te onderhouden, en om je op de hoogte te brengen van belangrijke ontwikkelingen omtrent deze website.

Bij het kiezen van een gebruikersnaam, dien je er rekening mee te houden dat deze website grotendeels vrij toegankelijk is. Dat wil zeggen dat iedereen vrije toegang heeft tot de meeste discussiepagina's, en dat deze ook door zoekmachines geïndexeerd kunnen worden. Gebruik dus bij voorkeur niet je persoonlijke naam als gebruikersnaam, tenzij je er geen moeite mee hebt geïdentificeerd en via zoekmachines gevonden te kunnen worden.

Eenmaal geregistreerd, kan een gebruikersnaam niet meer gewijzigd of verwijderd worden. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen kan een gebruikersnaam, of de daarmee geplaatste berichten, worden aangepast, na ontvangst van een daartoe strekkend verzoek met motivatie.

^ Terug naar boven

Contactformulieren en e-mail

Wanneer je op deze site een contactformulier invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden de verstuurde gegevens door ons bewaard zolang als nodig of redelijk is voor volledige beantwoording. Bovendien kunnen deze berichten in ons e-mailarchief terecht komen, waar zij zorgvuldig worden bewaard.

Door gebruik van deze website ga je akkoord met de verzameling en het gebruik van informatie, zoals in dit privacybeleid staat uitgelegd. Wij behouden ons het recht voor om dit beleid naar eigen goeddunken aan te passen. Eventuele wijzigingen zijn na publicatie met onmiddellijke ingang van kracht.

Heb je vragen of opmerkingen met betrekking tot dit privacybeleid, neem dan contact met ons op.

^ Terug naar boven

Forumoverzicht: