Literair theater Salon Saffier te Utrecht presenteert op zondag 22 oktober 2017, 14.30 uur

De vele gezichten van Sartre & De Beauvoir.
Door Hans van Stralen, kenner Sartre & De Beauvoir, met voordracht door Michiel Bijmans, acteur, en Laura Mentink, actrice.

Het Franse intellectuele schrijverspaar Jean Paul Sartre (1905-1980) en Simone de Beauvoir (1908-1986) was met name in de jaren vijftig bekend en berucht door hun denkbeelden, geschriften en levenswijze. Hoe wordt tegenwoordig aangekeken tegen de vele gezichten van hun filosofisch gedachtegoed, politieke standpunten en literair werk?

Na een korte weergave van hun levensloop gaat Hans van Stralen in zijn lezing nader in op de afzonderlijke denkbeelden van Sartre en De Beauvoir, om daarna het accent te leggen op de gemeenschappelijke onderwerpen die zij in hun oeuvre hebben uitgewerkt. Dat zijn vooral thema’s die vandaag de dag nog steeds actueel zijn, zoals ‘de ander en de liefde’, ‘geweld en kolonialisme’, ‘het engagement van de intellectueel’, ‘de filosofische roman’, ‘vrijheid en ethiek’ en ‘onderdrukking en feminisme’. Met voordracht van teksten uit hun werk en beeldmateriaal.

Lokatie: Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht. Voor reserveren en meer informatie zie bijlage en/of www.salonsaffier.nl | 030-6701020.